Skip to content

Flight of the Conchords – Folketeateret 22.mai 2010

mai 23, 2010

For noen år siden sendte en kamerat meg en link over msn. Etter litt nervøs nøling (man vet aldri hva man får fra denne fyren, så selv om jeg var alene hjemme kastet jeg likevel et blikk over skulderen før jeg gjorde noe) klikket jeg på den, og fikk opp en live-versjon av «Humans are dead» av en artig duo fra New Zealand. Den samme snutten jeg postet her for et par uker siden. Det er sjelden jeg har vært så takknemlig for å få en link av noen. Jeg tilbragte de neste timene med å se alt jeg kunne finne av de på youtube. Et par dager senere begynte jeg å se på tv-serien deres. For de som ikke har sett den, kan jeg fortelle at serien handler om en folk-parody duo fra lille New Zealand, som flytter til store USA for å få sitt store gjennombrudd som musikere. Den går over to sesonger, og har en hel haug fantastiske sanger. Jeg har alltid vært en stor fan av deres gode venn Dave i serien, som spilles av Arj Barker. Så når det viste seg at det var han som skulle varme opp for Flight, virket det som en perfekt start på kvelden. Han var kjempemorsom, og om noen skulle ha lyst til å se mer av han kommer han faktisk til Oslo i september med eget show. (Sa han iallfall i går. Kan ikke si jeg finner billetter eller informasjon om dette noe sted).

Selve showet åpnet med intet annet enn «Humans are dead», til ellevill glede for publikum. Som Jermaine påpekte, applausen som fulgte var nesten lengre enn sangen selv. Jeg var litt redd for at det skulle gå nedover derfra, at resten ikke skulle leve opp til dette. Tåpelig av meg. Resten av showet var fantastisk. Jeg var ved flere anledinger overlykkelig for at jeg hadde vannfast mascara på meg, for tårene rant. I tillegg til fantastiske historier og anekdoter fra turnélivet (inkludert den beste muffinshistorien jeg har hørt) hadde de med nesten alle favorittene mine fra serien (med noen unntak selvsagt. Jeg savnet «Frodo» og «Sello tape» spesielt) og et par virkelig herlige nye sanger. «Woo a lady» (jeg aner ikke egentlig hva sangen heter, men jeg tror det er safe å anta at det er noe sånt) må regnes som et av høydepunktene. Den var soundtracket til en av drømmene mine i natt, i tilfelle noen lurte.

Jeg føler ikke at jeg klarer å yte showet rettferdighet her, humoren disse gutta har er av typen man strengt tatt trenger å være tilstede for. Jeg kan fortelle dere at de under fremføringen av «Bowie» rev av seg både skjortene og buksene, og avslørte ekstremt tettsittende jumpsuits i glitrende sølv (og i Jermaines tilfelle en heftig utringning). Jeg kan fortelle dere at de fikk selskap på scenen av New Zealands symfoniorkester. Han het Nigel, og spillte cello. Han hadde også jumpsuit under smokingen. Jeg kan fortelle dere at jeg hvinte av lykke da de spillte «Jenny». Jeg kan fortelle dere at de avsluttet showet med en lovesong/boyband-versjon av «Sugar lumps», og at Jermaine og Nigel tok seg en pause og forlot scenen slik at Bret kunne dra det japanske karaokenummeret sitt. Jeg kan fortelle dere at jeg lo mer eller mindre sammenhengende fra det øyeblikket Jermaine introduserte Arj over høyttalerene, og at jeg fremdeles gikk og fniste på vei ut døra. Jeg kan fortelle dere at da jeg forlot salen kriblet hele kroppen min med den følelsen jeg bare får av de helt spesielle konsertopplevelsene.

Jeg kan fortelle dere at dersom dere noensinne får anledning til å se Flight of the conchords live, må dere kaste dere over sjansen uten å nøle et sekund. (Nøler du er det sannsynligvis utsolgt). Denne forestillingen var utsolgt på noen få minutter. Jeg satt meg for å bestille ca 10 min etter at de ble lagt ut for salg, og da måtte jeg sitte i et kvarter og spamme «refresh» for å prøve å snike til meg noe. Jeg hadde flaks. Neste gang skal jeg sitte klar med en gang de legges ut.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: