Skip to content

Klokka mi

juli 26, 2010

Det henger en klokke i stua vår. En kjempefin klokke. Vi fikk den av foreldrene mine som innflyttingsgave da vi flyttet hit til Vindern. Vi funderte en stund på hvor vi skulle henge den. Sånt er jo tross alt viktig. Altså, hvor skal man ha en klokke, hvor er det mest praktisk? Det bør jo være et sted der man lett kan se den, hele poenget er jo at man kjapt og enkelt skal kunne vite hvor mye klokka er til enhver tid? På kjøkkenet er det klokke på komfyren, så der var det jo ikke nødvendig. Og denne klokka lager en markant tikke-lyd, noe som utelukket den totalt fra soverommet. Samboern liker ikke sånt. Personlig synes jeg tikkelyder er ganske koselige. Om jeg ikke får sove, og det er en tikkende klokke i rommet, begynner hodet mitt automatisk å lage melodier og rytmer som passer til tikkingen. Prøv, om du ikke har gjort det før. Det er ganske koselig.

Uansett, klokka fikk ikke lov til å være på soverommet eller kjøkkenet, så da havnet den i stua. Og samboern fikk en genial idé. Vi henger den inni den ene Billy-hylla! Og som sagt så gjort.

Den magiske klokka

Den står ikke egentlig på termometeret altså, det bare ser sånn ut. Som du ser sier Klokka nå at klokka er ca 16:49. Det er den ikke i det hele tatt. Faktisk er klokka 13:01. Dette er nemlig ikke en vanlig klokke. Klokka vår er magisk. Kanskje den ble snurt for at den ikke fikk være på soverommet, eller kanskje den føler seg innestengt der inne i hylla. Kanskje den følte at den mistet kontakten med Tiden når vi gjemte den bort på den måten. For saken er den, at denne Klokka så godt som aldri viser rett tid.

Du skjønner, selv en klokke som har sluttet helt å gå, viser rett tid to ganger i døgnet. Vår var for smart til å gå i den fella. Så vår Klokke går den, men bare litt. Bare noen ganger. Kanskje den rusler et par timer før den stopper igjen. Kanskje bare noen få minutter. Noen ganger begynner den til og med å gå feil vei. Ja, seriøst. Plutselig begynner sekundviseren å tikke i oppoverbakke fra 5-tallet. På denne måten unngår klokka å noensinne være korrekt. Smartingen.

(mens jeg har skrevet dette ruslet klokka noen minutter frem til å vise ca 17:00. Og det er lenge til, så nå har den tatt seg en pause igjen.)

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: